BME honlap| Telefonkönyv | Oldaltérkép | HU | EN
2024. június 17. hétfő   ·   2023/2024 II. félév 21. hete   ·   Félfogadási idő a mai napon: 09:00–15:00
Neptun üzemidő

00:00 – 04:00 rendes üzem

04:00 – 06:00 üzemszünet

06:00 – 24:00 rendes üzem

Az ettől való rendkívüli eltéréseket a hírek között jelentetjük meg.

Hallgatói pénzügyek

2023/2024

A felvételi határozatban lévő besorolás (magyar állami ösztöndíjjal támo­gatott vagy önköltséges) csak egy tanév időtartamra szól. Ez a besorolás változhat a félévenként ellenőrzött képzési és egyéni támogatási idő miatt.

 

magyar állami ösztöndíjról szóló rövid tájékoztató az Oktatási Hivatal honlapján olvasható. A beiratkozási lap hitelesítésével egyidejűleg nyilatkozni kell a feltételek megismeréséről és vállalásáról. Kérjük a magyar állami ösztöndíjas konstrukció feltételeiről tájékozódjon az Oktatási Hivatal honlapján elérhető „Részletes tájékoztató a magyar állami ösztöndíjas jogviszonyról” című anyagból. 

Amennyiben Ön korábbi felsőoktatási tanulmányai során az egyéni támogatási időt már kimerítette, akkor a besorolási döntéstől függetlenül tanulmányait csak önköltséges formában végezheti, azaz az intézmény a beiratkozást követően köteles átsorolni, a Felsőoktatási Információs Rendszer (FIR) adatközlése alapján.

Az önköltség összegéről «itt» tájékozódhat. 

A befizetés lehetséges a Neptun-rendszeren keresztül, bankkártyás fizetéssel vagy a «gyűjtőszámla» használatával.

A kiírt pénzügyi tételekről a befizetés után automatikusan számla generálódik a hallgató nevére. Előzetes vagy más nevére kiállítva «számla» igényelhető a Neptun-rendszeren keresztül.