BME honlap| Telefonkönyv | Oldaltérkép | HU | EN
2024. július 14. vasárnap   ·   2023/2024 II. félév 24. hete   ·   Ma nincs félfogadás
Neptun üzemidő

00:00 – 04:00 rendes üzem

04:00 – 06:00 üzemszünet

06:00 – 24:00 rendes üzem

Az ettől való rendkívüli eltéréseket a hírek között jelentetjük meg.

Hallgatói tanácsadás

2023/2024

Értékesítési és Szolgáltatási Igazgatóság

Az Értékesítési és Szolgáltatási Igazgatóság (ÉSZI) egy Műegyetemen belül működő szervezet, mely a BME-s hallgatók mentális és karriertámogatása mellett többek között a Kancellária sajtókapcsolataival, hallgatói rendezvények szervezésével, az ösztöndíjak és kollégiumi szolgáltatások koordinálásával, hallgatóknak szóló kiadványok szerkesztésével, és az alumni közösség építésével is foglalkozik.

Az egyetemi élet nemcsak a tananyag elsajátítását és a vizsgák teljesítését jelenti, hanem az első lépéseket is az önálló élet és egy sikeres karrier felé. Szolgáltatásainkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy az oktatás mellett a személyes fejlődésben, az egyéni célok megvalósításában is segítsük hallgatóinkat az egyetemi belépéstől kezdve a munkaerőpiacra történő kilépésig. Tanácsadásaink, kurzusaink, és minden más szolgáltatásunk ingyenesen vehető igénybe.

Pszichológiai tanácsadás

Mindannyiunk életében előfordulhat, hogy olyan nehézségekkel találjuk szemben magunkat, amelyekkel nem sikerül megküzdenünk: korábbi megoldási módjaink már nem működnek, az újakat pedig még nem találtuk meg. Az ÉSZI pszichológiai tanácsadás nyújt a BME hallgatói számára, hogy segítsen túljutni ezeken az elakadásokon. A tanácsadást félévente egyszer térítésmentesen lehet igénybe venni, ami nem egy beszélgetést jelent, hanem egy több (átlagosan 6) alkalmas folyamatot, ahol szakértő pszichológusokkal oszthatjátok meg a problémáitokat. Mivel egyre több hallgató veszi igénybe ezt a szolgáltatást, sajnos hosszú várólistára kell számítanod, előfordulhat, csak egy-két hónappal később tudunk a rendelkezésedre állni. A szolgáltatással kapcsolatos információkat a honlapunk Tanácsadás füle alatt találod.


Esélyegyenlőségi szolgáltatások

A Műegyetemen tanulmányokat folytató speciális igényű hallgatók számára elérhető az esélyegyenlőségi tanácsadás. Az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokon keresztül arra törekszünk, hogy minden itt tanuló hallgató számára egyenlő esélyeket biztosítsunk annak érdekében, hogy tanulmányaikat képességeik és szorgalmuk szerint végezhessék oly módon, hogy speciális igényeik ne jelentsenek hátrányt számukra egyetemi teljesítményükben és beilleszkedésükben.

Hallgatóként további információkat találhatsz ezen az oldalon.


Készségfejlesztő tréningek

Az egyetem által kínált tudás megszerzése mellett fontosnak tartjuk a mindennapi gyakorlatban hasznosítható készségek, kompetenciák, úgynevezett soft skillek elsajátítását is. Ha szeretnéd kipróbálni magad kicsit a gyakorlatban, és eközben új embereket is megismerni, bátran jelentkezz tréningjeinkre, amelyeken játékos formában, másokkal együttműködve és tapasztalatot cserélve tanulhatsz magadról. A tréning tematikája olyan általános készségek megszerzésére fókuszál, mint az önismeret, konfliktuskezelés, célkitűzések elérése, jövőtervezés, időgazdálkodás vagy a boldogság elérése. Az aktuális tréningszezonokról és a jelentkezés menetéről a honlapunkon tájékozódhatsz.


Online kurzusok

Egész évben elérhető ingyenes, online kurzusaink fontos segítséget nyújtanak minden hallgatónk számára, ha tippeket, jó gyakorlatokat keres

  • az egyetemi tanulmányok sikeres elvégzéséhez;

  • a mentális egészség megőrzéséhez, megerősítéséhez;

  • az álláskereséshez szükséges kompetenciák fejlesztéséhez;

  • a tudatos karrierépítéshez diplomán innen és túl.

Kurzusaink önállóan, saját ritmusotok szerint végezhetők. A jelentkezés folyamatos, mindenkinek helyet biztosítunk több szakaszos beléptetéssel a felületre. Nincs szükséged semmi másra, csak

  • internetkapcsolatra,

  • MS Teamsre, és

  • egy érvényes jelentkezésre.

Minden kurzus önállóan jár körbe egy adott témát, de aki igazán érdeklődik, további összefüggéseket is felfedezhet az anyagok között. A legfontosabb tematikák mentén kurzuscsomagokat alakítottunk ki, amelyek - azon kívül, hogy egy helyre rendezik az összes kapcsolódó kurzust – átfogóbb rálátást biztosítanak az olyan nagyobb életátmenetekre, mint az első egyetemi év, vagy az első lépések a karrierépítésben.

Az aktuális kurzusokra az Online kurzusok fül alatt tudsz jelentkezni.


HOGYAN KÉSZÜLJ FEL AZ EGYETEMI KIHÍVÁSOKRA?

Nem újdonság, ha azt mondjuk, a műegyetemi évek páratlan lehetőségeket és kihívásokat tartogatnak minden hallgató számára. Az sem lehet újdonság, hogy a középiskolához képest itt másképp kell tanulni. Műegyetemi szervezetként pontosan látjuk, mit is jelent ez a „másképp” egy friss belépő számára, ezért összeállítottunk egy gólyacsomagot az online kurzus kínálatunkból, hogy minél felkészültebben találkozzatok az egyetemi élet kihívásaival. A csomag négy kurzust tartalmaz: Célkitűzés, Tanulásmódszertan, Stresszkezelés és Időgazdálkodás.

Biztosak vagyunk benne, hogy lesz olyan hallgató, aki a Gólyacsomag nélkül is lediplomázik majd. Az is bizonyos, hogy a kurzusok egyes részeit korábbról már ismerheted. Ezzel együtt úgy gondoljuk, a kurzusainkon megszerezhető tudás és önmagad megismerése megkönnyítheti az egyetemi tempó felvételét és a céljaid elérését!HA PÁLYÁVÁLASZTÁSSAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEID VANNAK

A Műegyetem minden évben, tavasszal és ősszel Állásbörzét rendez, ahol személyesen fedezheted fel a munkaerőpiacot és a gyakornoki lehetőségeket.  Ezzel segítve a jövőbeli elhelyezkedést, a szakmai ismeretek gyakorlatba való könnyed átvitelét, összességében a karriertervezést. A ÉSZI az Állásbörze kiegészítéseként Felkészítő programokat is szervez, melynek keretei között számos eseményen regisztrálhattok: segítséget kaphatsz az önéletrajzod elkészítésében, vagy fejlesztheted a karriertervezésben fontos készségeidet. A részletes programról a Műegyetemi Állásbörze honlapjáról szerezhetsz több információt.

HA CSAK SZERETNÉL OLVASNI RÓLA...

Blogunkon folyamatosan frissülő tájékoztató anyagok olvashatók különböző pszichés problémákkal, illetve lelki egészségmegőrzéssel kapcsolatban.

A hallgatókat leggyakrabban foglalkoztató pszichológiai témákról edukációs anyagok olvashatók.


Találj meg minket a honlapunkon és a közösségi médiában is!

hszi.bme.hu

facebook.com/bmetanacsadas

instagram.com/hszibme