Kedves Elsőéves Hallgatónk!

Kedves Elsőéves Hallgatónk! A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektoraként sok szeretettel köszöntöm Önt abból az alkalomból, hogy eddigi szakmai teljesítménye, valamint tanulmányi eredménye alapján felvételt nyert intézményünkbe. Beiratkozását követően Önt a gazdag hagyományokkal rendelkező Műegyetem polgárává fogadjuk, és Önnel együtt kezdjük a 231. tanévet.
A Műegyetem a mérnöki és az üzleti tudományok területén Magyarország rangos felsőoktatási intézménye, képzéseinek színvonala Európa legjobb egyetemeinek színvonalához mérhető. Az itt szerzett diplomák elismertek és komoly értéket képviselnek mind a hazai, mind a nemzetközi munkaerőpiacon. Mindezt évről- évre visszaigazolják azok a felmérések, amelyeket végzett hallgatóink, illetve az őket alkalmazó vállalatok körében elvégzünk.
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a diplomához vezető út nem könnyű. Kemény és céltudatos munkára van szükség, hogy megszerezzék mindazokat a műszaki, természettudományi, gazdaság- és társadalomtudományi, jogi és nyelvi ismereteket, melyek a felelősségteljes mérnöki és üzleti, ill. egyéb szakterületi tevékenységekhez szükségesek. Az Egyetem teljes embert feltételező és kívánó munkahely, ahol a rendszeres számonkérés a megszerzett tudás, és annak alkalmazására vonatkozó képesség mérésére és minősítésére szolgál.
Az egyetemista lét természetesen nemcsak a kemény tanulásból áll, a sikeres szakemberré és értelmiségivé váláshoz elválaszthatatlanul hozzátartozik a kultúra és a sport is, valamint minden olyan tevékenység, amelynek meghatározó eleme a közösségi lét. Ezen a téren is sokféle lehetőséget kínálunk, éljen vele, az Ön javát szolgálja!
Kívánom, hogy sikeresen végezze tanulmányait az alapképzési, illetve mesterszakok valamelyikén! Legyen büszke arra, hogy e falak között 3 Nobel-díjassá lett tudós kezdte tanulmányait, illetve tudományos kísérleteit, a Műegyetem számos tanára írta be nevét szabadalmai, találmányai révén a világ tudomány- és technikatörténetébe! Már hallgatóként kapcsolódjon be a tanszéki és a partner-vállalatok által létrehozott laboratóriumok munkájába, képezze magát, és használja ki a nemzetközi hallgatói mobilitási programok nyújtotta lehetőségeket is!

A Műegyetem tárt kapukkal várja Önt, és valamennyi új hallgatóját!

Budapest, 2012. július

Dr. Péceli Gábor
rektor