BME honlap| Telefonkönyv | Oldaltérkép | HU | EN
2021. december 8. szerda   ·   2021/2022 I. félév 15. hete   ·   Ma nincs félfogadás
Légy naprakész!
Hallgatói app
Neptun üzemidő

00:00 – 04:00 rendes üzem

04:00 – 06:00 üzemszünet

06:00 – 24:00 rendes üzem

Az ettől való rendkívüli eltéréseket a hírek között jelentetjük meg.

Az oldal elavult, archív adatokat tartalmazhat!

Beiratkozási tudnivalók, 2020/2021-es tanév tavaszi félév

2021. január 25. hétfő

1.  Teendők a beiratkozásig:

1.1. Belépés a Neptun-rendszerbe:

A BME-n a Neptun rendszerrel végezzük az oktatás tanulmányi és pénzügyi adminisztrációját. A belépés a KTH portál jobb oldali hasábján, a „Neptun belépés” felirat alatt, a „Hallgatóknak” feliratra kattintva lehetséges.

 • Első belépés: (Ha még nem volt a BME hallgatója):
  • „Azonosító”: a mailben kiküldött, illetve a felvételi határozatban is szereplő Neptun kód.
  • „Jelszó”: az első, induló jelszó: NeEEEEHHNN, ahol az „Ne” után a születési dátuma következik, pl. aki 1987. június 5-én született, annál a jelszó: Ne19870605
  • Fontos: Jelszavát az első belépéskor változtassa meg egy tetszőleges, betűkből és számokból álló jelszóra, amiben lehetőleg kerülje az ékezetes betűket és az Y, Z, 0 karaktereket, továbbá egyéb olyan személyes adatait, amit más is ismerhet. (Elfelejtett jelszó helyett új jelszó a neptun@bme.hu e-mail címen kérhető, ami után a neptun szakértők videós személyazonosítás céljából fel fogják venni a hallgatóval a kapcsolatot.)
 • Első belépés: (Ha korábban már volt a BME hallgatója):
  • Az „Azonosító” és a „Jelszó” nem változott, azonos a korábbival. (A belépés után balra fent a Képzés menüpontra kattintva tud választani a képzései között.)
  • Ha a (felvételi határozatban) mégis új kódot kapott, kérem, hogy saját érdekében ezt jelentse be a Neptunban (bármelyik kóddal belépve) a 055-ös kérvényen.

 

1.2. Személyes adatok ellenőrzése:

Ellenőriznie kell (az Oktatási Hivatal felvételi rendszeréből átvett, vagy korábbról a Neptunban szereplő) személyes adatait, szükség esetén ezek módosítását és kiegészítését el kell végeznie.

Módosítható adatok vagy jóváhagyást igénylő adatok köréről <<itt>> talál információt.

Fontos: Egyes személyes adatok módosítása a hallgatói weben nem végezhető el, mivel azoknak egyezniük kell a személyi adat- és lakcímnyilvántartásban szereplő adatokkal. A kinyomtatandó beiratkozási lapra az aktuálisan Neptunban szereplő adatok kerülnek.

 

1.3. Bejelentkezés a félévre:

Beiratkozás előtt be kell jelentkeznie a félévre. Fontos: A BME szabályai szerint "évhalasztásra" nincs lehetősége, de arra igen, hogy a létrejött hallgatói jogviszonyát (egybefüggően legfeljebb két félévig) akár azonnal szüneteltesse, azaz passzív félévre jelentkezzen be.

 

2. Beiratkozás:

2.1. Időszaka:

2021. február 3. – 2021. február 5. (PÉNTEK)

 

A 100_Beiratkozási kérelem kérvény 2021. január 28. 06:00 – 2021. február 5. 23:59 (PÉNTEK) között adható le.

Elektronikusan is hitelesíthető a beiratkozási lap az AVDH (Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítés) szolgáltatás segítségével, ezáltal a hallgatók többsége online beiratkozhat, a beiratkozási lap a 100_Beiratkozási kérelem kérvény mellékleteként is leadható a KTH-nak. Az AVDH Ügyfélkapu regisztrációval használható és az így hitelesített dokumentumok teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősülnek.

 

2.2. A beiratkozási lap letöltésének, hitelesítésének és beküldésének folyamata:

 1. Ellenőrizze a személyes adatait.
 2. Ha még nem tette meg, jelentkezzen be (aktív vagy passzív státusszal) az aktuális félévre.
 3. Az Információ/Általános nyomtatványok felületről tölthető le a beiratkozási lap és (amennyiben önköltséges pénzügyi státusszal iratkozik), a képzési szerződés. Ellenőrizze a nyomtatványon szereplő adatokat, majd mentse le pdf formátumban a saját gépére.
  Felhívjuk a figyelmét, hogy az állami ösztöndíjas képzésre iratkozó hallgató a beiratkozási lap hitelesítésével együtt nyilatkozik az állami ösztöndíjas képzés törvényben előírt feltételeinek vállalásáról is. Amennyiben állami ösztöndíjas képzésre lett felvéve, de önköltséges státuszban kíván beiratkozni, a beiratkozási lap letöltése előtt kérje átsorolását önköltséges pénzügyi státuszra a 012/B Átsorolási kérelem önköltséges pénzügyi státuszba kérvény leadásával legkésőbb 2021. február 4-én éjfélig és csak a pénzügyi státuszának módosulása után töltse le és hitelesítse a beiratkozási lapot!
 4. Hitelesítse a pdf dokumentumot az AVDH szolgáltatás segítségével a https://magyarorszag.hu/szuf_avdh_feltoltes oldalon, és mentse le a saját gépére. A nyomtatványt kizárólag a hallgató hitelesítheti, meghatalmazott nem!
  Részletes AVDH használati útmutató

 5. Indítsa el a Neptunban a 100_Beiratkozási kérelem kérvényt, és a hitelesített, számítógépére lementett beiratkozási lapot (és önköltségeseknél a képzési szerződést) a kérvényhez töltse fel, majd adja le a kérvényt.
  Fontos! Amennyiben AVDH-val hitelesítette a beiratkozási lapját, a beiratkozás módjának az „Elektronikus úton (AVDH-val hitelesített dokumentummal)” típust kell kiválasztania akkor is, ha van személyesen bemutatandó dokumentuma!
 1. A kérvény leadása után ügyintézője ellenőrizni fogja benyújtott kérvényét. Amennyiben (a felvételi eljárásban figyelembe vett, de nem közhiteles, vagy a BME számára korábban még nem bemutatott) személyesen bemutatandó dokumentuma van – erről Neptun üzenetben is értesítjük –, kérjük a megjelölt beiratkozási időponton jelenjen meg az eredeti dokumentummal és annak másolatával. Amennyiben nincs ilyen dokumentuma, nem szükséges személyesen megjelennie a KTH-ban.

Az ügyfélkapuval rendelkező hallgatóink közül azok, akiknek nincs bemutatandó dokumentuma, így tehát kényelmesen, távolról beiratkozhatnak a fenti megoldásnak köszönhetően, nem szükséges személyesen befáradniuk a KTH-ba, csak azoknak, akiknek van ilyen dokumentuma. Számukra a megadott időpontokban biztosítunk kényelmes lehetőséget, gyorsított ügyintézést.

Az ügyfélkapuval nem rendelkező hallgatóink vagy azon hallgatók számára, akik nem kívánnak élni az elektronikus beiratkozás lehetőségével továbbra is biztosítjuk a személyes ügyintézést. Ebben az esetben a 100_Beiratkozási kérelem kérvényben a beiratkozás módjánál jelölje be a személyes iratkozásra vonatkozó igényét és a kérvény mellékleteként töltse fel a kinyomtatott, kézzel aláírt beiratkozási lap (és ha van képzési szerződés) szkennelt példányát. A kérvény leadását követően a regisztrációs héten a megjelölt beiratkozási időpontban kérjük fáradjon be a KTH-ba.

 

Kérjük, hogy a gördülékeny ügyintézés érdekében kérvényét indítsa el 2021. február 2-án éjfélig!

 

2.3. Beiratkozás helye és ideje:

Csak a 100_Beiratkozási kérelem kérvényben személyes iratkozást megjelölt vagy dokumentumot bemutató hallgatóknak!

 

Beiratkozás időpontja

Kar

helyszín

2021.02.03. 8:00-12:00

minden Kar

KTH Iratkiadó ablaka (R-épület, Aula)

2021.02.04. 8:00-12:00

minden Kar

KTH Iratkiadó ablaka (R-épület, Aula)

2021.02.05. 8:00-15:00

minden Kar

KTH Iratkiadó ablaka (R-épület, Aula)

 

A beiratkozás a KTH Iratkiadó ablakánál, ahol három ablaknál tudjuk plexifallal biztosítani az ügyfelek és az ügyintézőink egészségének védelmét. Kérjük, viseljen maszkot az ügyintézés alatt és várakozás közben ügyeljen a személyes távolságtartás szabályainak betartására. 

 

2.4. Beiratkozáson bemutatandó dokumentumok:

A felvételi rendszerbe feltöltött dokumentumok jelentős része közhiteles adatként kerül áttöltésre a Neptun Tanulmányi Rendszerbe, így ezeket nem szükséges személyesen bemutatnia a hallgatóknak. Az Önre vonatkozó, személyesen bemutatandó dokumentumokról a 100_Beiratkozási kérelem kérvényben tud részletesen tájékozódni a „Beiratkozás véglegesítéséhez szükséges bemutatandó dokumentumok” résznél felsorolva. Kérjük, hogy az itt felsorolt, végzettséget igazoló érettségi bizonyítványának/oklevelének másolatát hozza magával és eredeti példányát a Beiratkozás helye és ideje részben megjelölt időpontban mutassa be.

Az AVDH-val hitelesített beiratkozási lapot és képzési szerződést a dokumentum bemutatáshoz nem szükséges kinyomtatni!

Aki a személyes ügyintézést választotta, a dokumentumok bemutatásakor 2 példányban hozza magával a kinyomtatott és aláírt beiratkozási lapot, és (ha van) képzési szerződést.

2.5. Pótbeiratkozás:

Amennyiben nem adja le a regisztrációs hét végéig, 2021. február 5-én éjfélig a 100_Beiratkozási kérelem kérvényt a fent megjelölt mellékletekkel, a BME Tanulmányi és Vizsgaszabályzata alapján már csak 5.500 Ft különeljárási díj befizetése után iratkozhat be. 

Amennyiben a 100_Beiratkozási kérelemben beiratkozás módjaként a „Személyes megjelenést” választja vagy elektronikus beiratkozás esetén van bemutatandó dokumentuma, a különeljárási díj befizetése után nyitva tartási időben tudjuk fogadni.

 

3.  Félévkezdéssel kapcsolatos tudnivalók:

3.1. Oktatás, tantárgyfelvétel:

A félévkezdéssel kapcsolatos hallgatói hírlevelünkben talál részletes információt a 2020/21/2 félév legfontosabb időpontjaival, tudnivalóival és a leadható kérvényekkel kapcsolatban.

 

3.2. Diákigazolvány és diákhitel igénylés:

Részletes információ diákigazolvány igényléssel kapcsolatban <<itt>>, diákhitel-ügyintézéssel kapcsolatban <<itt>> olvasható.

 

 

 

Műegyetemi tanulmányaihoz sok sikert kívánunk!

Központi Tanulmányi Hivatal

« Vissza