2 kiemelt hírünk érkezett, kérjük, olvassa el figyelmesen. [ bezárás ]

Fenntartható Közlekedés Konferencia

2017. november 17. péntek

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége Fenntartható Fejlődés Tagozata a „Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban, a globális világban?” című előadás- és vitasorozat keretében „Fenntartható Közlekedés” címmel konferenciát rendez.

A konferencia ideje: 2017. november 21. (kedd), 11.00 – 14.00 óráig


A konferencia helye:
Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér II. emeleti Konferencia-terem
1067 Budapest VI., Eötvös u. 10.  (megközelíthető: az Oktogontól gyalogosan)

Az előadás- és vitasorozaton a részvétel térítésmentes!

Előzetes regisztráció: a konferencia témája, a név, a beosztás (BME hallgató), és az e-mail cím megadásával a gttsz@gttsz.hu e-mail címen.

Diákigazolvány - aktualitások

2017. október 25. szerda

A diákigazolványokkal kapcsolatban néhány aktuális információ:

  • a 2016/17/2 félévre érvényesített diákigazolványok október 31-ig használhatók fel kedvezményes utazásra;
  • meglévő igazolvány érvényesítés: fogadási időben a KTH-ban sorszámmal lehetséges;
  • korábbi (kék) igazolványok használhatósága: az Oktatási Hivatal diákigazolvány portálján olvasható informáicó szerint az <<itt>> felsorolt okmányokkal, igazolásokkal vehetők igénybe az utazási kedvezmények;
  • a tanév során igényelt igazolványok
    • elkészültéről nincs információnk, amint megérkeznek és technikailag lehetséges, elkezdjük a kiosztásukat, erről az érintetteket értesíteni fogjuk (közülük akinek nincs október 31 után érvényes korábbi igazolványa/igazolása, a Neptunban a 066-os kérvényen tud igazolást kérni)
    • hiba esetén  (pl.: "NEK gyártás visszautasítva") a KTH munkatársai felveszik a kapcsolatot az illetékesekkel, amennyiben az igénylőnek teendője lenne a javítással, értesítést fog kapni.

BME Központi Tanulmányi Hivatal

Cím: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 7-9., R épület földszint   ·   : 1521 Budapest Pf. 91.   ·   :   ·   Kapcsolat
flag-hu
2017. november 18. szombat   ·   2017/2018/1 félév 12. hete   ·   Ma nincs félfogadás

Az oldal elavult, archív adatokat tartalmazhat!

Vizsgaidőszakon kívüli vizsga

A BME TVSZ szerint: "A hallgató különösen indokolt esetben kérelmére, a  kari Tanulmányi Bizottság döntése alapján a vizsgaidőszakon kívül is - de legkésőbb a következő félév szorgalmi időszakának kezdetéig - tehet vizsgát. Az ilyen vizsgát a vizsgaidőszakban tett vizsgának kell tekinteni. A vizsgaidőszakon túl letett vizsgák száma félévente legfeljebb 1 lehet."

A kérelmet a kapcsolódó dokumentumoknál elérhető űrlapon lehet beadni,  a kérelmezőnek vagy meghatalmazottjának a KTH-ba. A kérvényeket a KTH július 5-én 15:15-ig veszi át.

A Villamosmérnöki és Informatikai valamint a Közlekedésmérnöki Kar hallgatóinak a döntéshez a leckekönyvet is le kell adni a kérvénnyel együtt. Amennyiben ez nem történik meg, úgy az utolsó vizsga után, az elindított ügyre hivatkozva, a kapcsolódó dokumentumoknál található űrlappal együtt kell leadni. (Az "ügyszám" a KTH honlapján Neptun kóddal és jelszóval belépve a "Futó ügyeknél" található.)

Hiányosan, vagy rosszul kitöltött (javított, firkált) adatlapot a KTH nem vesz át, és javításra a kérelem beadását követően nem ad vissza.

A döntéshozó döntését a kérelemben leírtak, és a kérelem mellé becsatolt dokumentumok alapján hozza meg, így a hallgatónak kell arról gondoskodnia, hogy minden adat --mely a döntést bármely okból befolyásolhatja-- helyesen szerepeljen.

A beadott kérelmekkel kapcsolatos döntés a KTH honlapján (Neptun kóddal és jelszóval belépve) tekinthető meg.

A tanszékek kizárólag az engedéllyel rendelkező hallgatókat vizsgáztathatják. Az engedélyt és (kartól függően) a leckekönyvet fogadási időben -az ügyfélhívón iratkiadás gombot megnyomva- lehet megkapni.

« Vissza