2 kiemelt hírünk érkezett, kérjük, olvassa el figyelmesen. [ bezárás ]

Fenntartható Közlekedés Konferencia

2017. november 17. péntek

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége Fenntartható Fejlődés Tagozata a „Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban, a globális világban?” című előadás- és vitasorozat keretében „Fenntartható Közlekedés” címmel konferenciát rendez.

A konferencia ideje: 2017. november 21. (kedd), 11.00 – 14.00 óráig


A konferencia helye:
Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér II. emeleti Konferencia-terem
1067 Budapest VI., Eötvös u. 10.  (megközelíthető: az Oktogontól gyalogosan)

Az előadás- és vitasorozaton a részvétel térítésmentes!

Előzetes regisztráció: a konferencia témája, a név, a beosztás (BME hallgató), és az e-mail cím megadásával a gttsz@gttsz.hu e-mail címen.

Diákigazolvány - aktualitások

2017. október 25. szerda

A diákigazolványokkal kapcsolatban néhány aktuális információ:

 • a 2016/17/2 félévre érvényesített diákigazolványok október 31-ig használhatók fel kedvezményes utazásra;
 • meglévő igazolvány érvényesítés: fogadási időben a KTH-ban sorszámmal lehetséges;
 • korábbi (kék) igazolványok használhatósága: az Oktatási Hivatal diákigazolvány portálján olvasható informáicó szerint az <<itt>> felsorolt okmányokkal, igazolásokkal vehetők igénybe az utazási kedvezmények;
 • a tanév során igényelt igazolványok
  • elkészültéről nincs információnk, amint megérkeznek és technikailag lehetséges, elkezdjük a kiosztásukat, erről az érintetteket értesíteni fogjuk (közülük akinek nincs október 31 után érvényes korábbi igazolványa/igazolása, a Neptunban a 066-os kérvényen tud igazolást kérni)
  • hiba esetén  (pl.: "NEK gyártás visszautasítva") a KTH munkatársai felveszik a kapcsolatot az illetékesekkel, amennyiben az igénylőnek teendője lenne a javítással, értesítést fog kapni.

BME Központi Tanulmányi Hivatal

Cím: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 7-9., R épület földszint   ·   : 1521 Budapest Pf. 91.   ·   :   ·   Kapcsolat
flag-hu
2017. november 20. hétfő   ·   2017/2018/1 félév 13. hete   ·   Hivatal félfogadási idő a mai napon: 10:00–15:30, 12:00–15:30

Az oldal elavult, archív adatokat tartalmazhat!

Rajz alkalmassági vizsga

A BME Építészmérnöki Kar építész (osztatlan), vagy az építészmérnöki (BSc) nappali tagozatra, ill. a kiegészítő-levelező képzésre benyújtott jelentkezése alapján a rajz és alkalmassági vizsga

Helye: BME Központi épület, Budapest, XI. Műegyetem rakpart 3. ,északi lépcsőház, III. emelet,
Rajzi és Formaismereti Tanszék rajz termei.

A vizsga időpontját a csatolt dokumentumoknál lévő táblázat tartalmazza, adatvédelmi okok miatt a személyi igazolvány szám alapján lehet kereseni. 

A vizsgára hozni kell:

 •  a postán kiküldött behívólevelet;
 • személyi igazolványt (ennek hiányában a vizsgát nem kezdheti meg);
 • legalább 2 db A3 méretű rajzlapot;
 • ceruzát, rajztáblát, rajzszeget, és radírt.

A rajz és alkalmassági vizsgát csak a megadott időpontban tartja a Kar, pótlásra nincs lehetőség. Aki a vizsgán "nem felelt meg" értékelést kap, nem vehető fel az adott jelentkezési helyre.

A rajz és alkalmassági vizsgán készített feladatokat a felvételiző észrevételezési jog nélkül megtekintheti 2006. június 26-án 9:00 és 15:00 között a BME Központi épület II. emelet 214-es teremben.

A felvételi eljárással kapcsolatban április végén kap további értesítést hivatalunktól. Az alkalmassági vizsga szervezésével kapcsolatos esetleges kérdéseire az (1)463-3462, vagy az (1)463-1111/4616 telefonszámon kaphat választ.

« Vissza