2 kiemelt hírünk érkezett, kérjük, olvassa el figyelmesen. [ bezárás ]

Fenntartható Közlekedés Konferencia

2017. november 17. péntek

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége Fenntartható Fejlődés Tagozata a „Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban, a globális világban?” című előadás- és vitasorozat keretében „Fenntartható Közlekedés” címmel konferenciát rendez.

A konferencia ideje: 2017. november 21. (kedd), 11.00 – 14.00 óráig


A konferencia helye:
Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér II. emeleti Konferencia-terem
1067 Budapest VI., Eötvös u. 10.  (megközelíthető: az Oktogontól gyalogosan)

Az előadás- és vitasorozaton a részvétel térítésmentes!

Előzetes regisztráció: a konferencia témája, a név, a beosztás (BME hallgató), és az e-mail cím megadásával a gttsz@gttsz.hu e-mail címen.

Diákigazolvány - aktualitások

2017. október 25. szerda

A diákigazolványokkal kapcsolatban néhány aktuális információ:

  • a 2016/17/2 félévre érvényesített diákigazolványok október 31-ig használhatók fel kedvezményes utazásra;
  • meglévő igazolvány érvényesítés: fogadási időben a KTH-ban sorszámmal lehetséges;
  • korábbi (kék) igazolványok használhatósága: az Oktatási Hivatal diákigazolvány portálján olvasható informáicó szerint az <<itt>> felsorolt okmányokkal, igazolásokkal vehetők igénybe az utazási kedvezmények;
  • a tanév során igényelt igazolványok
    • elkészültéről nincs információnk, amint megérkeznek és technikailag lehetséges, elkezdjük a kiosztásukat, erről az érintetteket értesíteni fogjuk (közülük akinek nincs október 31 után érvényes korábbi igazolványa/igazolása, a Neptunban a 066-os kérvényen tud igazolást kérni)
    • hiba esetén  (pl.: "NEK gyártás visszautasítva") a KTH munkatársai felveszik a kapcsolatot az illetékesekkel, amennyiben az igénylőnek teendője lenne a javítással, értesítést fog kapni.

BME Központi Tanulmányi Hivatal

Cím: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 7-9., R épület földszint   ·   : 1521 Budapest Pf. 91.   ·   :   ·   Kapcsolat
flag-hu
2017. november 18. szombat   ·   2017/2018/1 félév 12. hete   ·   Ma nincs félfogadás

Az oldal elavult, archív adatokat tartalmazhat!

Tájékoztató a tandíjak megállapításáról

 

Az állami finanszírozott képzésben résztvevő hallgatók "A hallgatói előirányzat felhasználási rendjéről, a hallgatók részére nyújtott támogatásokról és az általuk fizetendő díjakról és térítésekről szóló szabályzat" (TJSZ, www.sc.bme.hu) által előírt esetekben tandíjat fizetnek. A tandíjat a TJSZ végrehajtására kiadott rektori utasítás szerint a szorgalmi időszak negyedik hetének harmadik napján kell megállapítani, ezt követően a hallgatók 15 munkanapon belül fellebbezhetnek.

 

A tandíjak megállapítása a Neptun február 24-i állapota szerint megtörtént. A hallgatók a megállapított tandíjat a KTH portáljára (a honlap bal oldalán lévő belépés mezőben a Neptun kód és jelszó begépelésével) belépve a hallgatói oldalak/képzések menüpontban tekinthetik meg. (Nem a kiírt tételek között, mert kiróni csak a fellebbezései időszak után fogjuk!)

 

A fellebbezést a KTH-ban kell benyújtani, megjelölve, hogy a képzés adatai közül a hallgató szerint melyik hibás. A fellebbezések benyújtási határideje: március 25. péntek. Amennyiben a hallgató korábban már valamelyik, a Neptunban szereplő hibás eredményének javítását kérte a portálon keresztül (hallgatói oldalak/adategyeztetés menüpont), az eltérés tisztázása után április közepén a KTH a megállapított tandíjat is automatikusan javítani fogja. Újabb reklamációt (a korábbi adategyeztetésre hivatkozva) csak akkor kell benyújtani, ha április 20. után sincs javítva a hibás tandíj.

 

« Vissza