2 kiemelt hírünk érkezett, kérjük, olvassa el figyelmesen. [ bezárás ]

Fenntartható Közlekedés Konferencia

2017. november 17. péntek

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége Fenntartható Fejlődés Tagozata a „Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban, a globális világban?” című előadás- és vitasorozat keretében „Fenntartható Közlekedés” címmel konferenciát rendez.

A konferencia ideje: 2017. november 21. (kedd), 11.00 – 14.00 óráig


A konferencia helye:
Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér II. emeleti Konferencia-terem
1067 Budapest VI., Eötvös u. 10.  (megközelíthető: az Oktogontól gyalogosan)

Az előadás- és vitasorozaton a részvétel térítésmentes!

Előzetes regisztráció: a konferencia témája, a név, a beosztás (BME hallgató), és az e-mail cím megadásával a gttsz@gttsz.hu e-mail címen.

Diákigazolvány - aktualitások

2017. október 25. szerda

A diákigazolványokkal kapcsolatban néhány aktuális információ:

  • a 2016/17/2 félévre érvényesített diákigazolványok október 31-ig használhatók fel kedvezményes utazásra;
  • meglévő igazolvány érvényesítés: fogadási időben a KTH-ban sorszámmal lehetséges;
  • korábbi (kék) igazolványok használhatósága: az Oktatási Hivatal diákigazolvány portálján olvasható informáicó szerint az <<itt>> felsorolt okmányokkal, igazolásokkal vehetők igénybe az utazási kedvezmények;
  • a tanév során igényelt igazolványok
    • elkészültéről nincs információnk, amint megérkeznek és technikailag lehetséges, elkezdjük a kiosztásukat, erről az érintetteket értesíteni fogjuk (közülük akinek nincs október 31 után érvényes korábbi igazolványa/igazolása, a Neptunban a 066-os kérvényen tud igazolást kérni)
    • hiba esetén  (pl.: "NEK gyártás visszautasítva") a KTH munkatársai felveszik a kapcsolatot az illetékesekkel, amennyiben az igénylőnek teendője lenne a javítással, értesítést fog kapni.

BME Központi Tanulmányi Hivatal

Cím: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 7-9., R épület földszint   ·   : 1521 Budapest Pf. 91.   ·   :   ·   Kapcsolat
flag-hu
2017. november 18. szombat   ·   2017/2018/1 félév 12. hete   ·   Ma nincs félfogadás

Az oldal elavult, archív adatokat tartalmazhat!

Felvételizőknek

A május 17-én és 18-án megírt felvételi dolgozatok eredményei (adatvédelmi okok miatt) a személyi igazolvány szám szerint kereshetők, szakonként sorba rendezve a Kapcsolódó dokumentumok-nál olvashatók. (Egy sajnálatos áramszünet miatt késtünk a honlapra tétellel.)

 

A június 8-i és 9-i betekintést követően beadott felülvizsgálati kérelmekről hozott döntésről levélben küldtünk értesítést, de elolvashatók a Kapcsolódó dokumentumok-nál is.

 

A felvételivel kapcsolatban telefonon, személyesen a leggyakrabban feltett kérdésekről, válaszokról készített összeállítás a Kapcsolódó dokumentumok-nál olvasható.

 

A BME bármely szakára beadott felvételi jelentkezés feldolgozása egy helyen, a Központi Tanulmányi Hivatalban (KTH) történik. Technikai okok miatt kérjük, hogy amennyiben több szakra jelentkezett, a (még) beküldendő dokumentumokról jelentkezésenként külön másolatot, az eltérő "B" lap iktatószámokat feltüntetve küldjön be.

 

A 2004-ben érettségizők felvitt adatainak ellenőrzéséhez szükséges a középiskolai bizonyítvány 2003/04-es tanév végi osztályzatokat tartalmazó oldalainak és az érettségi bizonyítvány másolatainak, feltüntetve rajtuk a jelentkezésenként (karonként) eltérő "B" lap iktatószámot legkésőbb a kézhezvételt követő 3 napon belüli behozása, beküldése a BME KTH, 1521 Budapest, pf. 91. címre, vagy fax: (1)463-2550.

 

Nagyon fontos, hogy ha az érettségi bizonyítvány másolatának beküldését a jelentkező elmulasztja, a felvételi eljárásból (teljes felvételi mentessége esetén is!) kizárják.

 

Ha valamilyen, a jelentkezési lapon feltüntetett tényt igazoló do­kumentum (pl. nyelvvizsga bizonyítvány, tanulmányi versenyen elért helyezés stb.) másolatát nem nyújtotta volna be, illetve a je­lentke­zési lap beadása­kor még nem állt rendelkezésére, akkor ezt legkésőbb június 25-ig teheti meg, feltüntetve rajtuk a jelentkezésenként (karonként) eltérő "B" lap iktatószámot.

 

A felvételi ponthatár megállapítására előreláthatólag július 20-án kerül sor. A vég­leges ponthatárokat a napilapok közölni fogják és olvasható lesz a www.felvi.hu lapon. A felvettek névsora a KTH hir­dető tábláján előreláthatólag július 23-tól te­kint­hető meg. Ekkor kerül sor valamennyi pályázó értesítésére a felvételi döntésről.

 

 

« Vissza